Flytspackel & Avjämningsmassa - Flytspackel åtgång?

Flytspackel & Avjämningsmassa - Flytspackel åtgång?

Golvavjämning & Flytspackel - Byggmaterial

Flytspacklet används på underlag av betong, lättbetong, keramik, sten, golvgips och trä. Vid användning på träunderlag ska armeringsnät användas. För spackling före läggning av alla typer av golv, även med el- eller vattenburen golvvärme. Snabb härdning och torkning. Självutjämnande. Det finns lättflytande flytspackel, flytspackel åtgång hittar du alltid på förpackningen. Blanda inte mer än du kan hantera därför att flytspackel torktid är kort. Tänk på att billigt flytspackel behöver långa uttorkningstider. Flytspackel kan man använda i badrum, källare, uterum, på spånskiva eller gips.

Alltid bra priser på Golvspackel & flytspackel hos tiling.se. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Flytspackel pris för större volymer kontakta oss. 

Hur många liter blir 20 kg flytspackel?

Flytspackel blandas med maximalt 3,6 liter vatten (max 18 %) per säck om 20 kg för spackelskikt 5–40 mm och med max 3,2 liter vatten (maximalt 16 %) per säck om 20 kg för spackelskikt 40–70 mm.

Flytspackel golvavjämning

Flytspackel åtgång?

För att få reda på hur mycket flytspackel som går åt?

...börja med att mäta upp ytan. Åtgång 18 kg/m2= 1cm2

För att få en aning om hur mycket flytspackel som behövs kan du räkna med 1,8 kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek. Ett golv som är 1 m² och ska spacklas 10 mm behöver alltså 18 kg pulver.

Flytspackla med flytspackel & avjämningsmassor

Med vår produktväljare och mängdberäknare för golv kan du hitta rätt produkter på ett snabbt och enkelt sätt samt beräkna materialåtgång. Om man är osäker på hur mycket flytspackel som kan behövas under arbetet kan man räkna med att det kommer att behövas minst 1,8 kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek. Om ett golv är exempelvis 1m² och ska spacklas 10 mm kommer det alltså att behövas ungefär 18 kg pulver. Om tanken är att lägga elektronisk golvvärme så brukar man rekommendera en flytspackelnivå på 15 mm och detta ska då vara från det minsta stället. Om det är vattenburen golvvärme är det antingen 15 mm ovanför själva slangen eller 30 mm flytspackel som gäller. Kort sagt, tjockleken på flytspacklet beror på ens egna behov och hur man planerat att man vill ha det.


Det finns inga produkter att visa i denna kategori.