Flytspackel & Avjämningsmassa - Flytspackel åtgång?

Flytspackel & Avjämningsmassa - Flytspackel åtgång?

Golvavjämning & Flytspackel - Byggmaterial

Flytspacklet används på underlag av betong, lättbetong, keramik, sten, golvgips och trä. Vid användning på träunderlag ska armeringsnät användas. För spackling före läggning av alla typer av golv, även med el- eller vattenburen golvvärme. Snabb härdning och torkning. Självutjämnande. Det finns lättflytande flytspackel, flytspackel åtgång hittar du alltid på förpackningen. Blanda inte mer än du kan hantera därför att flytspackel torktid är kort. Tänk på att billigt flytspackel behöver långa uttorkningstider. Flytspackel kan man använda i badrum, källare, uterum, på spånskiva eller gips.

Beräkna flytspackel åtgång med vår enkla guide. Lär dig hur mycket flytspackel du behöver för att täcka ytan. Få rätt mängd för ditt projekt och undvik onödig överskott eller brist. Utforska vår flytspackel åtgångskalkylator idag.

Hur många liter blir 20 kg flytspackel?

Flytspackel blandas med maximalt 3,6 liter vatten (max 18 %) per säck om 20 kg för spackelskikt 5–40 mm och med max 3,2 liter vatten (maximalt 16 %) per säck om 20 kg för spackelskikt 40–70 mm.

Flytspackel golvavjämning

Flytspackel åtgång?

För att få reda på hur mycket flytspackel som går åt?

...börja med att mäta upp ytan. Åtgång 18 kg/m2= 1cm2

För att få en aning om hur mycket flytspackel som behövs kan du räkna med 1,8 kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek. Ett golv som är 1 m² och ska spacklas 10 mm behöver alltså 18 kg pulver.

Flytspackla med flytspackel & avjämningsmassor

Med vår produktväljare och mängdberäknare för golv kan du hitta rätt produkter på ett snabbt och enkelt sätt samt beräkna materialåtgång. Om man är osäker på hur mycket flytspackel som kan behövas under arbetet kan man räkna med att det kommer att behövas minst 1,8 kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek. Om ett golv är exempelvis 1m² och ska spacklas 10 mm kommer det alltså att behövas ungefär 18 kg pulver. Om tanken är att lägga elektronisk golvvärme så brukar man rekommendera en flytspackelnivå på 15 mm och detta ska då vara från det minsta stället. Om det är vattenburen golvvärme är det antingen 15 mm ovanför själva slangen eller 30 mm flytspackel som gäller. Kort sagt, tjockleken på flytspacklet beror på ens egna behov och hur man planerat att man vill ha det.

Åtgångsberäkning Golv | Avjämningsmassa 

Beräkna åtgången genom att välja produkt, fylla i antal kvadratmeter som ska avjämnas och den genomsnittliga tjockleken. Tänk på att säckstorlek varierar. Samtliga håller en hög teknisk kvalitet och klarar golvvärme. 


Hur tjockt med flytspackel?

Det som brukar rekommenderas och som också är vanligast när man flytspacklar är en tjocklek på 3 mm. Därför bör lagret på det allra tunnaste stället på rummet inte understiga detta.

Ett flytspacklat golv är ett fantastiskt underlag för läggning av exempelvis klinkerplattor men kan även bli ett färdigt golv utan någon annan beläggning.

Flytspackel & avjämningsmassor

Fråga: Hur tjockt kan man lägga flytspackel?
Svar: Du kan vanligtvis lägga flytspackel i tjocklekar mellan 3 mm och 30 mm, beroende på produktens specifikationer. Kontrollera alltid tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

Fråga: Vilket flytspackel ska man välja?
Svar: Valet av flytspackel beror på faktorer som underlagets material, önskad tjocklek och användningsområde. Det finns olika typer av flytspackel, såsom snabbtorkande, självutjämnande och flexibelt flytspackel. Rådgör med en fackman eller följ tillverkarens rekommendationer för att välja rätt produkt.

Fråga: När använder man flytspackel?
Svar: Flytspackel används för att jämna ut och skapa en jämn yta på underlag innan man lägger golvmaterial såsom kakel, klinker eller trägolv. Det används också för att reparera ojämna eller skadade golv innan man applicerar ett nytt golvbeläggningssystem.

Fråga: Hur mycket räcker 25 kg flytspackel?
Svar: Mängden yta som täcks av 25 kg flytspackel beror på önskad tjocklek och specifik produkt. Generellt sett kan 25 kg flytspackel täcka ungefär 5-7 kvadratmeter med en tjocklek på 3 mm. Det är dock viktigt att följa tillverkarens angivna täckningsområde för att få exakta resultat.

Alltid bra priser på Golvspackel & flytspackel hos tiling.se. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Flytspackel pris för större volymer kontakta oss. 

Behöver du flytspackel för att jämna ut ditt golv? Vi har det perfekta flytspacklet för både inomhus- och utomhusbruk. Vår avjämningsmassa garanterar en jämn yta och har snabb torktid. Du kan till och med flytspackla direkt på spånskiva. Så oavsett om det är ditt golv eller badrummet som behöver fixas, har vi rätt flytspackel för dig.


DIAMANTKLINGA GRES MASTER TURBO 125mm

DIAMANTKLINGA GRES MASTER TURBO 125mm

DIAMANTKLINGA GRES MASTER 125 mmDiamant klingan Gres Master 125 mm är det perfekta verktyget för att..

799 kr Exkl moms: 639 kr

Mechanic AirSlider 90° Version 2.0

Mechanic AirSlider 90° Version 2.0

MECHANIC AIRSLIDER 90 VERSION 2.0 MECHANIC AirSLIDER 90° VERSION 2.0 är en innovativ vinke..

995 kr 1 299 kr Exkl moms: 796 kr

Elektrisk Kakelskärare från WANDELI 120cm vattensåg

Elektrisk Kakelskärare från WANDELI 120cm vattensåg

Professionell, exakt och mycket lätt elektrisk kakelskärare WANDELI QXZ-ZD 1200 med automatisk matni..

39 995 kr Exkl moms: 31 996 kr

Kakelskärare SiRi SiriPro 90

Kakelskärare SiRi SiriPro 90

Kakelskärare för kapning av kakel och klinker. SiriPro-serien är uppskattad för sin banbrytande..

8 199 kr Exkl moms: 6 559 kr

MULTIVERKTYG HÅLMALL TILETEMPLATE KAKEL MALL | BORRGUIDE

MULTIVERKTYG HÅLMALL TILETEMPLATE KAKEL MALL | BORRGUIDE

BORRGUIDE | Multiverktyg hålmall TileTEMPLATE Tile Stencil är en effektiv lösnin..

725 kr Exkl moms: 580 kr

Plattvibrator SENDI VSC-18SE plattlyft

Plattvibrator SENDI VSC-18SE plattlyft

Plattvibrator SENDI VSC-18SE Laddningsbar batteridriven plattvibrator. Stor sugkopp och ställba..

4 495 kr 4 955 kr Exkl moms: 3 596 kr

Visar 1 till 6 av 6 (1 Sidor)