Våtrumsskiva - XPS Våtrumsskivor

Våtrumsskiva - XPS Våtrumsskivor

XPS-Skivor, våtrumsskivor

Våtrumsskivor är en viktig del av våtrumskonstruktioner och är speciellt utformade för att tåla högre fuktbelastning. På tiling.se erbjuder vi ett brett utbud av XPS-skivor för våtrum. Dessa skivor har en kärna av Jackofoam® XPS (extruderad polystyren) som är belagd med fiberförstärkt puts på båda sidor. De fungerar som perfekta underlag för kakel och klinker på väggar i badrum och andra fuktutsatta utrymmen.

Våtrumsskivor används för olika ändamål, såsom väggskivor bakom tätskikt och ytbeläggning i dusch och badrum både i bostäder och hotell. Dessa skivor uppfyller branschkraven för våtrumskonstruktioner och är idealiska för användning i fuktbelastade miljöer.

Med våtrumsskivor kan du enkelt och snabbt förvandla ditt badrum med minimal ansträngning. Dessa gipsbaserade skivor är oorganiska och därmed extra fuktresistenta. De erbjuder en stabil och styv yta med optimal vidhäftning för kakel och klinker. Dessutom är de isolerande, motstår fukt och mögel, och är lätta att anpassa och montera.

Våtrumsskivorna är miljövänliga och fria från skadliga ämnen, vilket gör dem säkra att använda inomhus. De uppfyller branschstandarder för våtrum och rekommendationer från GVK (Golvbranschens Våtrumskontroll) och Byggkeramikrådet. Med deras mångsidighet och designmöjligheter är våtrumsskivorna från Wedi ett utmärkt val för att skapa funktionella och estetiskt tilltalande våtrumsmiljöer.

SKIVOR VÅTRUM

Våtrumsskivan är en gipsbaserad kompositskiva som i huvudsak består av gips och glasfiber. 
Oorganisk våtrumsgipsskiva för invändig beklädnad. Försänkta glasfibervävklädda långa kanter. Våtrumsskiva används som väggskiva bakom tätskikt och ytbeläggning i dusch och badrum i bostäder och hotell. Uppfyller gällande branschkriterier för våtrumskonstruktioner. Gipsskiva för våtrumsväggar i bostäder, hotell och andra lokaler med liknande fuktbelastning.

Med en våtrumsskiva kan du snabbt åstadkomma en stor förändring i ditt badrum med liten ansträngning. Gipsbaserad våtrumsskiva som är oorganisk och därför extra fuktresistent.

Våtrumsskivor som underlaget till kakel/klinker i badrum och andra fuktutsatta utrymmen.

Skivan har en fuktbeständig kärna av extruderad polystyren (XPS) och glasfiberarmerad specialputs på båda sidor, vilket både optimal vidhäftning samt gör skivan styv och stabil. Skivorna från Wedi är lika starka som fibergipsskivor, ungefär lika tjocka som multiplattor av lättbetong och otroligt enkla att forma.

Den är även isolerande, håller fukt och mögel borta och har en låg vikt samt enkel att tillpassa och montera. Är fri från miljögifter och har ingen skadlig eller negativ påverkan vid användning inomhus. Skivan uppfyller branschkrav på våtrum från GVK och Byggkeramikrådet. Design & mångfald Allt börjar med wedi byggskiva wedi byggskiva är mycket mer än bara ett byggmaterial. 

Våtrumsskiva har en kärna av XPS och belagd med en mineralbaserad yta. Den är färdig för plattsättning men skall i våtrum beläggas med ett godkänt våtrumssystem enligt monteringsanvisning. Skivan lämpar sig också bra för inbyggnad av badkar och övriga inredningar i våtrum.

Den monteras på väggreglar i trä eller stål. Vid sten eller murad vägg fästs den direkt på väggen. Skivorna kan användas som inbyggnadskuva till badkar, bänkar och duschhörnor.

Utforska vårt breda utbud av XPS-våtrumsskivor för badrum och fuktutsatta utrymmen. Våra fuktresistenta skivor med Jackofoam® XPS-kärna och fiberförstärkt puts ger en stabil och hållbar yta för kakel och klinker. Uppfyll branschkraven för våtrumskonstruktioner och skapa säkra och estetiska våtrumsmiljöer. Välj bland olika varianter för att passa dina behov. 

XPS-Våtrumsskivor tillverkas i en kontinuerlig process (extrudering) där smält polystyren pressas genom ett munstycke, formas och stelnar till skivformade produkter.
Här skiljer man på expanderad polystyren (EPS) och extruderad polystyren (XPS).


Det finns inga produkter att visa i denna kategori.