Fästmassa Kakellim

Fästmassa Kakellim

FÄSTMASSA KAKELLIM

Kakellim är en färdigblandad fästmassa för sättning av kakel och klinker på vägg. Färdigblandat, mycket flexibelt kakellim. Används till montering av keramiska plattor på vägg inomhus.

Så här arbetar du med kakellim

Dra ut limmet på golvet
Med en grovtandad spackel dras kakellimmet ut på golvet ett par meter åt gången.

Kakellim sätts på plattan
Det påförs också kakellim på klinkerplattan. Här kan du använda en pensel eller den grovtandade spackeln.

Plattan läggs på plats
Nu kan du justera plattan på plats i limmet. Kom ihåg kakelkryss eller snöre för att få rätt avstånd.

Alltid toppkvalitet till kanonpris hos oss. Handla kakellim smidigt direkt i webshopen!

Vad limmar man kakel med?

För att limma kakel används vanligtvis en kakelfix, även kallad kakellim eller klinkerlim. Det är en speciell typ av fixeringsmassa som är utformad för att ge stark och hållbar vidhäftning mellan kakel och underlag.

Hur tjockt med fästmassa?

Tjockleken på fästmassan beror på flera faktorer, inklusive storleken på kakelplattorna och underlagets planhet. Som en generell riktlinje brukar tjockleken variera mellan 3-6 mm. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för att uppnå bästa resultat.

Hur tjockt kan man lägga Kakelfix?

Kakelfix kan läggas med en tjocklek på upp till 10 mm, beroende på tillverkarens rekommendationer. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att fästmassan appliceras korrekt och att kaklet får tillräcklig vidhäftning.

Vilken fix till kakel?

Det finns olika typer av kakelfix att välja mellan, såsom cementbaserad fix, flexibel fix och snabbtorkande fix. Valet beror på faktorer som typen av kakel, underlagets egenskaper och de specifika kraven för ditt projekt. Det är bäst att konsultera med en expert eller följa tillverkarens rekommendationer för att välja rätt fix för dina kaklingsbehov.

Stort urval av Kakellister

Kakellister monteras tillsammans med keramik och ger exponerade kanter ett perfekt avslut.

En kakellist används för förstärkning och kantning av ytterhörn på kakelklädda väggar. Om du inte använder dig av en riktigt skicklig kakelsättare som fräser perfekta vinklar på dina kakelplattor så är det smidigaste sättet att sätta kakellist i hörn och/eller kanter.


Det finns inga produkter att visa i denna kategori.