Vinkelslip

Vinkelslip

Vinkelslip

Använd en vinkelslip för att kapa i nästan alla material med våra diamantklingor.  Professionella vinkelslipar för dina kap- och sliparbeten hittar du hos oss! 


Vad är en vinkelslip bra för?

Du kan använda en vinkelslip för slipning, polering, kapning, borrning, skärning och mycket mer. Med sina snabbt roterande skivor är vinkelslipmaskiner mångsidiga elverktyg som kan skära, slipa, polera, borra och kapa en mängd svåra material, inklusive järn, koppar, mässing, tegel, kakel, sten eller murbruk.

Behöver jag verkligen en vinkelslip?

Det är det mest mångsidiga verktyget i lådan och bör vara en stapelvara i alla skjul eller verkstäder, men vi säger inte bara det eftersom de fungerar perfekt med många av våra slipmedel! Ett vinkelslipverktyg med rätt skiva kan ersätta många verktyg och göra de mest tråkiga, arbetsintensiva jobben snabbare och enklare.


Vilken är den bästa storleken på vinkelslipar för hemmabruk?

Vinkelslipar

De vanligaste storlekarna är 115mm och 125mm. Dessa slipmaskiner har vanligtvis kapacitet för skivdiametrar på upp till 125mm, med särskilt små versioner som har kapacitet för 75mm" skivor.

Du kan också hitta stora modeller med 230 mm skivor. Den storleken lämpar sig särskilt väl till ex. marksten och uppgifter där det ska skäras genom grova material.


Vilken är bättre 115mm eller 125mm vinkelslip?

Antalet snitt som uppnåddes med 125mm vinkelslipen var 100 % fler än 115mm vinkelslipen. 41 % uteffekt och 36 % vridmoment från 125mm vinkelslipen, gjorde att skivhastigheten förblev på sitt optimala, vilket gjorde att skivan kunde arbeta mer effektivt. En skiva på 115mm diameter har oftare bättre balans och kan användas med högre hastighet. 


Vinkelslipar för dina kap- och borrarbeten!

En vinkelslip, även känd som sidoslip eller skivslip, är ett handhållet elverktyg som används för kapning (slipande skärning) och polering. Vinkelslipmaskiner är handhållna verktyg som främst används för kapning, slipning och polering. De kan också användas för en mängd olika metalltillverkningsjobb som inkluderar skärning, gradning, efterbehandling och borttagning av överflödigt material. De vanligaste typerna av slipmaskiner drivs med el, antingen med sladd eller batteridriven. De mindre versionerna är mer mångsidiga och lättare och tenderar att arbeta med mycket högre varvtal än de större, vilket ger mer exakta rena snitt. Större metallslipmaskiner har en kraftfullare motor för att möjliggöra djupare skärning och mer kraftfull borttagning av material, även om de tenderar att vara tyngre och skrymmande. 

Vinkelslipar för dina kap- och sliparbeten! 


Det finns inga produkter att visa i denna kategori.