Våtrumsskiva - XPS Våtrumsskivor

Våtrumsskiva - XPS Våtrumsskivor

XPS-Skivor, våtrumsskiva

Våtrumsskivor tillhör en produktgrupp som består av en gipskärna med en yta av pappkartong som tack vare dess egenskaper tål en högre fuktbelastning. Hos oss på tiling.se finns det våtrumsskivor i flera olika varianter. Våtrumsskiva för badrum måste vara godkänt. Våtrumsskiva för dusch, våtrumsskiva vägg, våtrumsskiva på kakel. Våtrumsskiva har en kärna av Jackofoam®, XPS, belagd med fiberarmerad puts på båda sidor. Skivan fungerar som färdigt underlag för kakel & klinker på vägg.

SKIVOR VÅTRUM

Våtrumsskivan är en gipsbaserad kompositskiva som i huvudsak består av gips och glasfiber. 
Oorganisk våtrumsgipsskiva för invändig beklädnad. Försänkta glasfibervävklädda långa kanter. Våtrumsskiva används som väggskiva bakom tätskikt och ytbeläggning i dusch och badrum i bostäder och hotell. Uppfyller gällande branschkriterier för våtrumskonstruktioner. Gipsskiva för våtrumsväggar i bostäder, hotell och andra lokaler med liknande fuktbelastning.

Med en våtrumsskiva kan du snabbt åstadkomma en stor förändring i ditt badrum med liten ansträngning. Gipsbaserad våtrumsskiva som är oorganisk och därför extra fuktresistent.

Våtrumsskivor som underlaget till kakel/klinker i badrum och andra fuktutsatta utrymmen.

Skivan har en fuktbeständig kärna av extruderad polystyren (XPS) och glasfiberarmerad specialputs på båda sidor, vilket både optimal vidhäftning samt gör skivan styv och stabil. Skivorna från Wedi är lika starka som fibergipsskivor, ungefär lika tjocka som multiplattor av lättbetong och otroligt enkla att forma.

Den är även isolerande, håller fukt och mögel borta och har en låg vikt samt enkel att tillpassa och montera. Är fri från miljögifter och har ingen skadlig eller negativ påverkan vid användning inomhus. Skivan uppfyller branschkrav på våtrum från GVK och Byggkeramikrådet. Design & mångfald Allt börjar med wedi byggskiva wedi byggskiva är mycket mer än bara ett byggmaterial. 

Våtrumsskiva har en kärna av XPS och belagd med en mineralbaserad yta. Den är färdig för plattsättning men skall i våtrum beläggas med ett godkänt våtrumssystem enligt monteringsanvisning. Skivan lämpar sig också bra för inbyggnad av badkar och övriga inredningar i våtrum.

Den monteras på väggreglar i trä eller stål. Vid sten eller murad vägg fästs den direkt på väggen. Skivorna kan användas som inbyggnadskuva till badkar, bänkar och duschhörnor.

XPS-Våtrumsskivor tillverkas i en kontinuerlig process (extrudering) där smält polystyren pressas genom ett munstycke, formas och stelnar till skivformade produkter.
Här skiljer man på expanderad polystyren (EPS) och extruderad polystyren (XPS).


Det finns inga produkter att visa i denna kategori.